Mit Aarhus

Moving to London

imageFørste skridt er selvfølgelig at tage beslutningen om at ville afsted. At turde sige farvel til alt derhjemme og hoppe på flyveren mod en helt masse udfordringer og oplevelser.
Der er så mange undskyldninger der kan stoppe én i at gøre noget man ikke helt tror man tør. For at være helt ærlig var jeg slet ikke sikker på det ville være mig at flytte til London, jeg tog bare chancen, hvilket må siges at være en god beslutning.

Efter min mening betød det rigtig meget at have en fast base herovre da vi ankom, det gør hverdagen meget mere tryg og så har man heller ikke den del at skulle tænke på sammen med de 150 andre ting der florere i hovedet det første stykke tid.

Lejlighed/Værelse
Vi var enormt heldige at kunne overtage min bekendtes lejlighed herovre, så lejlighedssøgen har vi ikke brugt meget tid på. Hvis man ikke lige er så heldig, kan man nemt kontakte en mægler (mod et beløb, selvfølgelig) der lytter til ønsker og herefter prøver at opfylde det bedst muligt. Han/hun viser herefter nogle lejligheder frem, hvorefter man afgiver et bud f.eks. en husleje på 600 pund om måneden. Hvis alt går godt, takker landlorden ja til budet og du har sikret dig din lejlighed. Hvis man blot er ude efter et værelse, kan man anvende gumtree eller facebook sider som “dansk i london”. Det er nemt at finde et værelse hvis man bare tager sig tid til det. Mist ikke modet efter at have set priserne, det er overdrevet dyrt at bo herovre og det er der bare ikke noget at gøre ved (glæd dig i stedet over den lave skat) – det er det hele værd, no doubt. Det er svært at finde noget under 450 pund pr. måned for et værelse, så hav en høj husleje med i beregningerne. KFUK er en god løsning hvis man leder efter en midlertidig løsning indtil man finder sig et værelse eller en lejlighed. Mit råd er dog stadig at have noget fast at flytte over til, da jeg synes der er mange andre ting der fylder i starten.

Transport
Det er sindssygt dyrt at anvende offentlig transport herovre, så selvom du finder et værelse til en god pris så hav altid dit job i tankerne for transporten kommer oveni, og så kan det måske ikke betale sig at bo i zone 6 hvis man har job i zone 1. For mit vedkommende betaler jeg det samme som mange andre i og med de bare har et travelcard oveni deres husleje. Et travelcard mellem zone 1 og 6 koster ca. 2500kr hver måned.

Job
Der er masser af job muligheder herovre. Retail er nok det de fleste vælger i vores alder da det er nemt og et godt sted at møde nye mennesker. Mit bedste råd er at printe en masse ansøgninger ud og gå forbi butikkerne, sørg for at være klædt pænt (mange butikker sætter pris på dette). Spørg efter manageren i butikken og vær ikke bange for at ‘overshine’, det gør kun at de husker dig bedre end de 100 andre der også går forbi og søger. Brug også tid på at søge jobs du kan se dig selv i, at skulle stå op hver dag til et arbejde du ikke bryder dig om kommer ikke til at gavne dit ophold.

Alt det praktiske
Inden afrejse fra Danmark er det vigtigt at oplyse staten om at man flytter til udlandet. Det gør man på borger.dk, nemt og hurtigt. Herefter skal man også oplyse SKAT om at man flytter så man ikke havner i fællen hos dansk skat og pludselig skal betale en masse. Dette gør man ved at udfylde blanketten der er at finde her.

I forhold til forsikringer er man ofte dækket af sine forældres ulykkesforsikring, men det er altid en god idé at ringe til forsikringsselskabet og høre dem ad. Vi har ikke tilkøbt forsikringer herovre.

Hvis du har bekendte eller venner boende herovre er det en rigtig god vej til alting; job, lejlighed mm. Et netværk kan ofte være med til at skaffe dig begge dele.

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit Aarhus